cirkel logo oranje L 75x75cirkel logo groen o 75x75 cirkel logo paars g 75x75 cirkel logo blauw a 75x75

LOGA is een vereniging waarvan de organisatie in handen ligt van vrijwilligers.

Het ontstaan van LOGA

Door onder andere de publicatie in HP/De Tijd in 1985 van het artikel "Het drama van een mislukte adoptie" door MariĆ«tte Storm en de reacties daarop in de Tv-uitzending van het programma van Karel van de Graaf, is er in 1986 een bijeenkomst in Zoetermeer geweest met alle, bij de redactie aangemelde ouders, die problemen ondervonden met hun geadopteerde kinderen. 

Een gevolg daarvan was dat in 1987 onze onafhankelijke adoptieoudervereniging LOGA (Landelijke Oudervereniging Gezinsproblematiek Adoptie) is opgericht.

LOGA is opgericht omdat:

Adoptiegezinnen 'bijzondere' gezinnen zijn waarbij zich specifieke problemen kunnen voordoen of vragen kunnen ontstaan waarvan hun omgeving en de reguliere hulpverlening weinig kennis heeft. Mede daardoor raken deze adoptieouders vaak in een isolement.

 

Wat stelt LOGA zich tot doel?

Voor de adoptieouders.

LOGA wil zich inzetten door, uit eigen ervaring, advies en ondersteuning te geven aan adoptieouders zodat hun ouderschap minder zwaar wordt. Door hen in staat te stellen om contact met andere adoptieouders te hebben die in een zelfde situatie zitten. Daardoor hen een veilige plek te bieden waar ze met hun problemen terecht kunnen zonder zich schuldig of miskend te voelen.

Voor de hulpverlening, leerkrachten en anderen

LOGA wil bekendheid geven aan de adoptieproblematiek, zorgen voor betere en specifieke nazorg door de hulpverlening, uitleg geven over wat zich in adoptiegezinnen kan afspelen en eventueel advies geven.

 

 

 

 

LOGA is op zoek naar een nieuw bestuurslid die fungeert als secretaris. Heb je interesse of vragen dan kun je bellen met Rian Rietveld 06 340 71 797
LOGA vraagt aan zijn leden om input voor interessante artikelen/literatuur die op de website kan worden vermeld. dit kun je mailen via de homepage: contact\ contact webmaster
klik hier om het Adoptie Magazine online  te lezen

Groen licht voor diepgaand onderzoek afstand en adoptie binnen Nederland

Wordt lid van Vereniging Nazorg Adoptie! Voor meer informatie lees hier

Even voorstellen:Yaomi de Lange, zelf coach en ervaringsdeskundig biedt ondersteuning aan geadopteerden.
Ga hier voor meer informatie naar de website

 

Ga naar boven